• Provedba EU projekta – TO 6.3.1.

  Pozitivno ocijenjen projekt OPG-a Ivan Perica za provedbu TO 1.1.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

  Provedba tipa operacije 1.1.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” se provodi putem lokalne razvojne strategije (LRS) LAG-a Krka unutar podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije”, a koja je sukladna tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020.

  Odluka o dodjeli sredstava u iznosu od 112.912,50 kn za provedbu projekta TO 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« donesena je 16. srpnja 2021.

  Projekt je naziva „Ulaganje u opremanje zatvorenog prostora za preradu maslina, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva, opreme i operativno poslovanje gospodarstva“. Cilj je modernizacija i/ili unapređenje procesa rada i poslovanja, a provest će se sljedeće projektne aktivnosti:

  1. Kupnja traktorskog priključka za agrotehničku mjeru gnojidbe / razbacivač gnoja i/ili komposta, sadrži vozno postolje s podnim lancima i sandukom
  2. Kupnja traktorskog priključka za primjenu zaštitnih sredstava i prihrane maslina / atomizer nošeni do 300 litara i služi za aplikaciju sredstva za prihranu i zaštitu maslina.
  3. Kupnja traktorskog priključka za obavljanje agrotehničkih mjere obrade tla/ traktorski plug za oranje u kamenitom tlu
  4. Kupnja alata za obavljanje agrotehničke mjere rezidbe/ kompleta akumulatorskih škara sa leđnom baterijom za rezidbu maslina
  5. Kupnja traktorskog priključka drobilica granja prilikom agrotehničke mjere rezidbe
  6. Očuvanje postojećeg radnog mjesta/trošak doprinosa 12 mjeseci tijekom implementacije projekta
 • Projekt ulaganja – TO 6.4.1.

  U sklopu Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. OPG-u Ivan Perica dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti TO 6.4.1.

  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti«, tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«, u iznosu od 519.156,73 kuna, za 70 % vrijednosti ulaganja potpisan je 20. svibnja 2021.

  Projekt se sastoji od ulaganja u sunčanu elektranu koja će biti smještena na krovu postojećeg objekta OPG-a, čime se želi postići nulti energetski objekt, održivi razvoj i pozitivan utjecaj na okoliš, a ujedno i povećati efikasnost poslovanja. Projektom se ulaže i u sustav tehničke zaštite i vatrodojave s ciljem povećanja sigurnosti gostiju na smještaju i zaštite imovine gospodarstva te u povećanje kvalitete objekta nužnog za proširenje turističke sezone opremanjem objekta s električnim radijatorima (10) i peći na pelete te ulaganjem u zajednički hidromasažni bazen kapaciteta do 6 osoba. Ulaganjem u nova gospodarska vozila (pick-up vozilo, elektro vozilo i električne bicikle (4)) osigurat će se posjetiteljima pristupačnost lokacijama kulturne i prirodne baštine uključivanjem osoba s invaliditetom i osoba sa smanjenom pokretljivošću pritom koristeći ekološki prihvatljiva turistička prijevozna sredstva na području NP Krka.

  U svrhu boljeg promoviranja turističkih aktivnosti gospodarstva i stvaranja dodane vrijednosti, projektom je napravljena i nova web stranica.

 • Proglašen Park prirode Dinara

  Ovih dana stižu lijepe vijesti o proglašenju Parka prirode Dinara čime je potvrđena izvorna prirodna ljepota najveće hrvatske planine.

  Dobili smo novu atraktivnu lokaciju u neposrednoj blizini koja će, sigurni smo, privući još više gostiju, istraživača i ljubitelja prirode. Vjerujemo da je to i nova prilika koja će pomoći u razvoju našeg kraja.

  U sastavu parka je i izvor rijeke Krke koja izvire u podnožju Dinare podno 22 m visokog slapa Krčića, na desetak minuta vožnje od centra grada Knina.

 • Status superdomaćina

  Potvrdili smo Superhost status na Airbnb platformi i u 2020. godini. Izniman trud i gostoprimstvo ni ovaj put nisu prošli nezamijećeno.

  Zahvaljujemo Airbnb-u na nagradi, ovaj nam status daje dodatne razloge da zadržimo kvalitetu usluge na visokom nivou. I da uvijek budemo spremni zadovoljili zahtjeve naših gostiju kada su usluge smještaja u pitanju. Zahvaljujemo i svim našim bivšim i budućim gostima na iskazanom povjerenju.

  OPG se bavi pružanjem usluga smještaja u svom seoskom domaćinstvu od 2017. godine, a ovo je četvrta godina zaredom da potvrđujemo status superdomaćina.

Skip to content